21 juli 2008

Operation Beijing (halen) completed

Vanochtend lag de uitnodiging er dan. De uitnodiging van de IAAF die officieel de top 16 van de wereldranglijst 4x100 uitnodigt om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Beijing.

Vorige week woensdag op de laatste dag van de Olympische kwalificatie hebben we een super tijd van 38.92 geklokt in Luzerne, Zwitserland. Dit was goed voor een 17de plaats op de wereld ranglijst.

De ranglijst wordt gemaakt door een gemiddelde te nemen van de 2 beste tijden van elk land over het jaar 2007 en 2008. Ik wist dat het een hele moeilijke klus zou worden omdat ze vorig jaar op de Europa Cup en de WK in Osaka op de 4x100m heel hard hebben gelopen.
Bijna 90% van de landen die daar liepen hebben zich al vast geankerd in de top 16.

In het begin van het seizoen merkte ik al dat we dit jaar een goede estafette ploeg konden vormen doordat Maarten Heisen en Patrick van Luijk een grote progressie maakten. En misschien toch een team uit die top 16 kunnen elimineren. Dit moest dan wel gebeuren op kleinere wedstrijden waar er vaak geen druk is van top landen en waar we gewoon tegen de klok moeten racen.

De eerste race was in Turijn waar we 39.03 liepen een tijd waar we allemaal verrast over waren want zo’n tijd was nog nooit gelopen door een Nederlands team buiten een eind ronde toernooi (de WK in Parijs) We wisten dat we deze lijn moesten door trekken en dat deden we ook we liepen 39.09 in Leiden. Helaas telde deze wedstrijd niet mee als een officiële wedstrijd omdat de baan niet erkend was door de IAAF. We hadden nog 4 kansen om een tijd onder de 39 seconden te lopen. Maar dat ging niet zo makkelijk het team werd geteisterd door blessures en konden 3 van de 4 keer niet in de sterke opstelling lopen. Vorige week woensdag op de laatste dag van de kwalificatie stonden we er met 1 missie Beijing. Ook hadden ze het ons het er niet makkelijk opgemaakt door ons in baan 8 te stoppen hadden we een hele sterke race en er stond 38.92 op de klok.

Het was wel net niet genoeg op een paar honderdste na om in de top 16 te duiken, maar er gingen de hele week al geruchten dat Australië geen 4x100 zou sturen die zich vorig jaar hebben geplaatst omdat ze dit jaar gewoon weg geen fitte sprinters hebben. Dus werd de 16 plek eindelijk vanochtend officieel voor ons.

Nu gaan we de 9de naar Peking en komen we de 21ste in actie. Er zullen 2 series van 8 teams gemaakt worden waar de eerste 4 naar de finale gaan. Op de WK in Parijs (2003) kwamen we als 20ste binnen en wonnen uiteindelijk een bronzen medaille. Er kan van alles gebeuren op de 4x100m, een ding is vast wij hebben al laten zien dat we in goede vorm zijn.


17 juli 2008

Sprinter Caimin Douglas dichtbij deelname Olympische Spelen

Op de laatste dag voor Olympische kwalificatie heeft Caimin Douglas met de Nederlandse estafetteploeg in een tijd van 38.92 de 17e plaats op de wereldranglijst behaald. Nederland moet bij de eerste 16 staan om naar Peking te mogen. De kans is echter uitermate groot dat Australie (14e op de wereldranglijst) zich voor de Spelen terugtrekt, waardoor Nederland een plaatst stijgt en Caimin zo het gewenste ticket binnen heeft.

De sprinter, die voorheen voor de Nederlandse Antillen uitkwam, moet nu afwachten of zijn team een uitnodiging van de IAAF (International Association of Athletics Federations) krijgt. "Ik ben enorm blij dat we weer een stap dichter bij de Spelen zijn. Als ik Peking haal worden dit mijn 3e Olympische Spelen", aldus de sprinter.


31 mei 2008

Internationale meeting in Geneve

Op 31 mei was Caimin op de internationale meeting van Genève. Omdat Geneve bekend staat om haar snelle baan greep Caimin de kans om zowel de 100m, 200m en de 4x100m te lopen. Uiteindelijk werden het maar twee afstanden. Op de 4x100 werd er een foute wissel gemaakt en kwam Caimin niet in actie. Ook het resultaat op de 100m was voor Caimin wat teleurstellend: “ Ik liep in een serie met heel veel snelle jongens , maar liep in baan 8. Omdat de baan in Geneve niet zo groot is eindigt baan 8 van de 100m direct in het gras, wat best gevaarlijk kan zijn. Maar liep ook geen goede 100m dus ben ook helemaal niet tevreden met de tijd van 10.50” Er kwam een keerpunt in de dag toen Caimin de 200m moest lopen.

“Tijdens 98% van de wedstrijd was het mooi weer geweest, totdat ik me klaar ging maken voor de 200m”. Er trok een storm over Geneve met flinke regen en onweer, en even leek het erop dat de wedstrijd afgelast werd. “Ik heb getwijfeld of ik in de stromende regen zou starten, maar ik had nog een droge onderbroek in mijn tas verstopt , dus heb ik me toch aan de start gemeld”. In de plenzende regen liep Caimin 20.84 en won zijn serie. Slechts twee andere atleten uit een andere serie waren ietsje sneller (Malcom Christian 20.70 en Rikki Fifton 20.83). “ Ik ben tevreden over deze 200m, ik had controle over de hele race en had een zeer sterk eind.

Nu nog 0.43 seconde van de tijd af en ik mag op de 200m starten in Beijing!”. Volgend weekend loopt Caimin in Turijn (6 juni: 100 en 4x100m) en op het NK club competitie in Vucht (8 juni: 100m,200m,4x100m).


24 mei 2008

Eerste 200m zit erop

Op zaterdag 24mei jl. mocht ik op de FBK games starten aan de 200m. Mijn doel was vooral om wedstrijdritme op te doen, en, indien de omstandigheden goed waren, al een tijd in de beurt van de limiet te klokken (20.41). Helaas werd dat een beetje lastig door de sterke tegenwind die er stond. Ik ging teveel tegen de wind in vechten en liep niet de race die ik had willen lopen. Komend weekend ga ik naar Geneve waar ik weer een 200m loop en ook een 4x100m met het Nederlands estafetteteam. Met het 4x100 estafetteteam moeten we de komende weken twee tijden lopen waarvan het gemiddelde in de top16 van de wereldranglijst moet staan voor een ticket naar Peking.


17 februari 2008

NK Indoor 2008

Op zaterdag 16 februari nam Caimin deel aan de NK indoors op de 60 meter. Hij finishte 4de achter Guus Hoogmoed (6.75), Patrick van Luijk (6.75) en Maarten Heissen (6.77). Caimin en zijn coach Rudi Diels hebben na een succesvolle stage in Zuid Afrika besloten om toch wat 60 meters te lopen. Om wat aan de start en snelheid te werken maar met de focus op het outdoor seizoen gericht. "In de series liep ik wel ok (6.75). Ik liet wat liggen in de start maar het ging vlot. In de periode tussen de series begonnen mijn kuiten wat op te stijven dus was gelijk naar de wedstrijd fysio geweest om ze even te laten behandelen. Want 2 jaar geleden overkwam mij precies het zelfde. Maar de massage hielp niet, met in-starten en versnellingen schoot de kramp er al iedere keer lichtjes in en in de finale eigenlijk al vanaf het begin. Probeerde toch nog een aansluiting te krijgen, maar toen schoot mijn rechter kuit volledig in kramp, en moest ik inhouden. Het is balen want ik ben in hele goede vorm maar het komt er nog niet echt uit" Caimin heeft nog twee indoor wedstrijden de Flanders indoor meeting in Gent volgende week zondag op 24 februari en de laaste in Finland (Tempere) op woensdag 27 februari.


5 juli 2007

Twee zilveren plakken op NK

Vorig weekend mocht Caimin Douglas twee zilveren medailles in ontvangst nemen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in het Olympisch stadion in Amsterdam. Guus Hoogmoed klopte Caimin op de 100 en 200 m. "Ik had natuurlijk liever een andere kleur mee naar huis genomen maar Guus is in super vorm, dat bewijzen zijn twee races van afgelopen weekend." Caimin heeft het meeste moeite met de tijd die hij liep op de 100m (10.40). "Ik liep wat verkrampt en zat te vechten tegen de tijd in plaats van ontspannen te lopen", zegt het sprintgeweld. Over de 200 m is Caimin best tevreden. Hij liep een goede race en voelt dat hij ook steeds sterker wordt."De komende week ga ik vooral hard trainen voor het behalen van mijn WK-limiet." Die poging neemt Douglas op de 100m en 4x100m tijdens de Grand Prix in Lousanne op dinsdag 10 juli '07.


28 juni 2007

Nederlandse Kampioenschappen Atletiek

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zijn er de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Ik zal daar starten aan de 100m waar ik mijn titel ga verdedigen. Ook op de 200m ga ik mijn kans wagen. Het zal een spannend weekend worden. Er komt alvast stevige concurrentie van de Nederlandse top en de Antilliaanse sprinters die speciaal zijn overgekomen voor dit kampioenschap. Ik heb er heel veel zin en als je echt sprintgeweld wil zien dan moet je vooral zondag in het Olympisch Stadion aanwezig zijn.

Take Care

Caimin


27 juni 2007

Bijna WK limiet op de 100m

Afgelopen weekend nam ik deel aan de Europa Cup in Vaasa in Finland. Dit is een competitie waar er voor elke discipline zowel een man als vrouw aan de start moet staan. Voor de plaatsing van elke atleet krijg je punten. Die punten worden op het einde van de twee dagen bij elkaar opgeteld. Diegene die het meest aantal punten heeft wint en promoveert naar de superleague. Normaal gezien zou ik enkel aan de 4x100m deelnemen omdat Guus Hoogmoed de 100m en 200m zou lopen. Maar ze hadden voor de sprinters een extra 100m in gelast in het voorprogramma. Daar liep ik 10.26 (1.1w) een evenaring van mijn seizoens snelste tijd van 2006. Mijn start was niet helemaal super maar ik kwam toch al snel los van het groepje (er waren maar 4 andere sprinters) na 20 meter. Ergens na 80 meter maakte ik nog een beetje een misstap. Ik ben zeer tevreden over deze 10.26. Ik merk dat ik goed in vorm begin te komen en dat de limiet op de 100m er dik inzit voor het WK die staat op 10.25 (B-limiet) en 10.21 (A-limiet). Op de 4x100 zijn we op een 3de plaats gekindigd met een tijd van 39.35. Het team van de vrouwen werd 5de.


14 juni 2007

Caimin sprint in Noorwegen

Tijdens de Stavanger Games op woensdag 13 juni '07 in Noorwegen kwam Caimin als tweede over de meet met een tijd van 10.75 sec. Een stevige tegenwind drukte de snelheid van de sprinter aanzienlijk omlaag. "Het was 10 graden en de wind stond helemaal fout. Ik had een 3.1 tegenwind en op het einde van de race leek het wel alsof we stil stonden", zegt Caimin. "Ik ben wel erg tevreden over mijn prestatie want zonder die tegenwind was mijn tijd goed voor deze tijd van het wedstrijdseizoen." De Jamaicaan Carter Nesta was de winnaar van de dag met een tijd van 10.66 sec. Paul Hession uit Ierland kwam als derde over de finish met een tijd van 10.80 sec. Vrijdag 15 juni '07 loopt Caimin zijn eerste 200 meter van dit jaar tijdens de Bislett Games in Oslo.


4 juni 2007

Caimin tevreden over eerste testblok

Caimin Douglas gaf op zondag 3 juni ‘07 het beste van zichzelf tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Clubteams in het Olympisch stadion in Amsterdam. Met een tijd van 10.43 (-0.4w) kwam hij als eerste over de finish van de 100 meter. Zo deed hij zijn club ‘Haag Atletiek’9 punten cadeau. Tijdens de 4 x 100 meter kon Caimin jammer genoeg niet starten, omdat de club gediskwalificeerd werd door een slechte wissel. Volgende kans tijdens de Gouden Spike in Leiden op 10 juni ’07. ‘Den Haag Atletiek’ strandde op de derde plaats na ‘Phanos’ en AAC’.

Caimin zal zich de komende week voorbereiden op het lopen van de 100 en de 200 meter in Stavanger in Noorwegen op 13 juni ‘07. De sprinter heeft zijn prestaties van de voorbije drie wedstrijden op een rijtje kunnen zetten en is best tevreden met de resultaten. Tijdens de trainingen zal Caimin vooral aan zijn vorm en start blijven werken.


 30 mei 2007

Eerste wedstrijden goed verlopen

Hengelo
De FBK games in Hengelo op zaterdag 26 mei was mijn eerste race sinds het EK in Göteborg. Ik ben met de gedachte naar de wedstrijd vertrokken om te kijken hoe ik er voor sta en niet teveel conclusies te trekken ... gewoon lekker lopen. Na een mindere start kon ik me op de traditionele 'Caimin manier' weer in de wedstrijd lopen. Mijn tijd, 10.38, was beter dan verwacht omdat ik in maart nog niet optimaal kon trainen. Tijdens de volgende wedstrijden ga ik me meer focussen op een goede start.

Belgrado
Op dinsdag 29 mei startten aan de meet van de 100m 16 goede sprinters waaronder wereldrecordhouder Asafa Powell en de man in vorm Churandy Martina. Helaas kon ik niet in de A race te starten. Maar in de B race zaten ook zeer sterke sprinters. Deze keer lukte de start wel beter en zat ik onmiddellijk bij de eerste 3 en werd 2de in close race met een tijd van 10.36 achter Tim Abaye die een tijd van 10.35 neerzette. Toch nog wel een paar kleine foutjes gemaakt maar daar gaan we nu aan werken en dan gaat het helemaal goed komen. Volgende wedstrijd is de club competitie in Amsterdam waar ik weer de 100m ga lopen.


25 mei 2007

Start nieuw wedstrijdseizoen

Het is alweer mei en ik heb al een tijdje niets meer geschreven op mijn website, dus werd het tijd dat maar weer eens te doen. In het laatste berichtje konden jullie lezen dat mijn operatie goed verlopen is. Een paar maanden na de operatie kreeg ik weer wat last van mijn lies en buikwand. Ik kon voor een hele lange tijd niet optimaal trainen. Uiteindelijk zijn de dokters erachter gekomen dat het matje dat geplaatst is in mijn onderbuik op een gedeelte niet helemaal genas waardoor er wat vocht ontstond. Na een kleine ingreep in maart is het vocht verwijderd en sindsdien gaat het heel goed. Vorig jaar ben ik op 28 april met wedstrijden begonnen, dit jaar zijn de wedstrijden opgeschoven naar eind mei. Tijdens de FBK games zal ik dan ook mijn seizoensopener lopen op de 100 meter. Vervolgens ook de 100m in Belgrado en dan de clubcompetitie. En dan zal ik weer in een trainingsfase gaan. Ik ga alvast een lang seizoen tegemoet omdat het WK in Osaka pas eind augustus plaatsvindt. In oktober neem ik ook deel aan de Wereld Militaire spelen in India. Het pieken in het seizoen zal dan ook wat anders liggen dan normaal. Maar ik heb er veel zin en hoop dat ik jullie mooie dingen kan laten zien dit outdoor seizoen.


2 september 2006

Operatie Caimin goed verlopen

Afgelopen donderdag heeft Caimin een liesbreuk operatie ondergaan. Een klacht waar Caimin vanaf de Nederlandse Kampioenschappen mee kampte. De operatie is goed verlopen. Hij is nu weer thuis en kan rustig alweer wat lopen. Maar dit weekend zal hij vooral plat blijven liggen. Volgende week begint de rehabilitatie zodat de herstelperiode goed en spoedig zal verlopen.


30 aug 2006

Een teleurstellend EK maar een fantastisch seizoen…

Het is jammer dat mijn EK niet is verlopen zoals ik graag zou willen. Dat sluit niet uit dat ik toch een heel goed seizoen heb gedraaid. Met overwinningen op alle wedstrijden in Nederland en een mooie 2de plek op de FBK Games, in een sterk internationaal veld. Ook viel ik bij alle internationale wedstrijden in de medailles. Met een seizoen’s beste tijd van 10.26 op de 100m en 20.55 op de 200m (allebei maar een paar 100ste boven mijn PR van 10.23 en 20.48) ging ik vol zelfvertrouwen naar het EK in Göteborg. Maar daar ging het mis. Ik zat in een serie waar ik makkelijk doorheen moest kunnen komen, maar dat gebeurde niet. Ik voelde dat het niet goed zat. Ik voelde helemaal geen spanning op mijn benen en moest in iedere pas te veel energie steken om vooruit te komen en dan heb je op het einde niets meer over. Hetzelfde gebeurde in de 2de ronde. Daar werd ik 7de in 21.18. Heel ver verwijderd van mijn tijd van 20.55 die ik twee weken eerder liep. Dat was heel erg balen. Maar ik had nog een estafette te lopen dus moest daar weer scherp voor zijn. Toen ik met de warming-up begon voelde ik me weer de oude. Ik had weer spanning in mijn benen en dat kon je ook zien in mijn gedeelte van de race. Met de 4x100 hadden we knap de finale gehaald. In de finale waren we goed voor een 8ste plek. Toch wel weer 8ste van Europa, netjes gedaan vind ik.

Na het EK begint meestal het tweede gedeelte van het seizoen waarin je veel leuke wedstrijden kunt lopen. Maar dit moet ik helaas laten schieten vanwege een liesblessure. Het hele seizoen heb ik hier last van gehad maar in samenwerking met mijn medische staf hebben we dit toch steeds onder controle kunnen houden. Na het EK kwam ik niet meer vooruit van de pijn. Ik ben naar een specialist op dit gebied geweest die constateerde dat ik een liesbreuk heb. Nu moet ik op 31 augustus een operatie ondergaan. Dan zullen ze een matje in mijn onderbuik stoppen om dat gebied weer te versterken. Het herstel duurt 5 tot 6 weken en dan behoor ik van mijn lies problemen af te zijn. Als het goed is ben ik dan net op tijd om weer met de wintertraining te beginnen.

Al met al ben ik erg tevreden met hoe de gehele voorbereiding en seizoen is verlopen. Daarom wil ik toch even wat mensen bedanken die hier een grote bijdrage aan hebben geleverd. Ten eerste mijn trainer Rudi Diels en mijn supercoole trainingsgroep: Kim, Katleen, Elodie, Frauke, Hans en Frank. Ook het medische team in België: Maarten Thijssen, Wim v.d. Ven en de Doc. En hier in Nederland Peter Vergouwen, Joost Lafeber en de rest van de KNAU staf. Autobedrijf van Dorst die er voor zorgt dat ik in een mooie Toyota Corolla Verso op alle trainingen en wedstrijden in België en Nederland aanwezig kan zijn. En natuurlijk Defensie met Overste Meijl die mij de unieke kans hebben gegeven om me optimaal te kunnen voorbereiden gecombineerd met een maatschappelijke carrière. Hartelijk dank voor jullie steun.

Tot het indoor seizoen.
Caimin


19 juli 2006

Mooie 20.55 op de 200m in Luik

Caimin begon deze snikhete avond met een 100m. Hij zat in een sterk bezette eerste serie. In deze serie eindigde hij als 5de in een tijd van 10.45, weliswaar met een tegen wind van –1.0. Hij plaatste zich hiermee als 7de voor de finale een klein uurtje later. In de finale had Caimin een mindere start en dat koste hem een snelle tijd in de finale. Hij moest het doen met 10.50 en een 7de plek.

Eén uur later stond de 200m op het programma. “Ik voelde me goed na de 100m finale en herstelde snel dus besloot gewoon voor de 200m te gaan” zei Caimin. Dat was een goede beslissing, bleek later. Hij werd tweede in een mooie 20.55. ”Het was een beetje een ‘gamble’ want ik heb de laatste tijd last van pijntjes hier en daar als ik meerdere races op een dag loop. “Nu voelde ik me goed en dat geeft me vertrouwen voor het EK, want daar moet je ook meerder keren lopen. Nu de wedstrijd in Heusden nog en dan verder met de voorbereiding richting Göteborg”, aldus een tevreden Caimin.


8 juli 2006

NEDERLANDS KAMPIOEN 100M!

Het beste sprintgeweld kwam van Caimin Douglas die een grote fanclub mee had genomen. Hij won in 10,44. Douglas is verreweg de beste 100 meter loper van dit moment. ‘Ik heb veel aan me start gewerkt en eindelijk lukte het me in de finale, en toen was het gewoon een kwestie van de wedstrijd afmaken. Ik ben wel blij, het is pas me eerste 100m titel, raar he’. Op zondag viel Caimin na zijn gewonnen serie op de 200 meter met een lichte blessure geblesseerd uit. ‘ik had na de series wat last van mijn lies en wil op dit moment geen risico’s lopen’. Douglas liep eerder dit seizoen 20.63 en voldeed daarmee ruimschoots aan de limiet voor het EK van augustus in Gothenburg (20.83).


3 juni 2006

Caimin Douglas voldoet aan EK-limieten op 100 m en
200 m

Sprinter Caimin Douglas heeft vandaag in Kalamata (Griekenland) ruimschoots voldaan aan de EK-limieten op de 100 meter en 200 m sprint. Tijdens de z.g. "Papaflessia" liep de milieuspecialist van de Koninklijke Landmacht onder legale windomstandigheden 10.26 sec op de 100 m en 20.63 sec op de 200 m. Hij won daarmee respectievelijk goud en zilver. De limieten waren door de KNAU vastgesteld op 10.34 sec en 20.83 sec.

"Het geeft een heerlijk gevoel om die limieten nu al gehaald te hebben. Ik kan me nu helemaal richten op verdere verbetering in de richting van het EK in augustus in Göteborg, want snellere tijden zitten er absoluut in", zei de Bredanaar na afloop opgelucht.


28 mei 2006

Tweede op de FBK games op de 100m

Elnt Caimin Douglas werd uitstekend 2e op de 100 m in een tijd van 10.37 sec, driehonderdste boven de EK-limiet. "Jammer dat het zo koud was, dat merken de sprinters echt, maar ik kijk met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden", sprak Douglas na de wedstrijd. Het goud ging naar Olusoji Fasuba uit Nigeria in 10.33 sec


7 mei 2006

Caimin Douglas pakt goud bij "Ter Specke Bokaal"

Sprinter Caimin Douglas heeft gisteren tijdens de eerste wedstrijd van het nationaal baancircuit, de Ter Specke Bokaal in Lisse, goud veroverd op de incourante 150 meter sprint. De landmacht milieuspecialist versloeg in een tijd van 15,83 sec zijn belangrijkste Nederlandse concurrent Guus Hoogmoed, die 0,01 sec meer nodig had. Het brons was voor Patrick van Luijk in een tijd van 15,89 sec. Door de stevige wind bleef het Nederlands record (15,51 sec) onaangetast.

"Het was geen belangrijke wedstrijd, maar de onderlinge krachtmeting is interessant. Goud pakken op deze 150 m geeft me toch een goed gevoel", reageerde de Bredanaar na afloop. In de komende maanden gaat Douglas op zoek naar de limieten voor het EK, 10,34 sec op de 100 meter en 20,83 sec op de 200 m sprint. Op 28 mei hoopt hij goed te presteren tijdens de FBK Games in Hengelo waar grote sprintkanonnen zoals de Amerikaan Maurice Green aan de start zullen staan.

door: luitenant-kolonel Kees Meijll, coördinator Defensie Topsport selectie


30 april 2006

Caimin Douglas pakt brons op 200 m in Dakar

30 april 2006 Sprinter Caimin Douglas heeft gisteren tijdens de Grand Prix atletiekwedstrijd in Dakar (Senegal) de bronzen plak veroverd op de 200 meter in een tijd van 21.22 sec. Hiermee moest de milieuspecialist van de Landmacht Saidy Ndure Jaysuma uit Gambia voorlaten, die goud pakte in 20.89 sec en Sherwin Vries uit Zuid-Afrika die in dezelfde tijd genoegen moest nemen met het zilver.

"Ik ben niet ontevreden met mijn race, temeer daar ik verschillende goede lopers achter mij heb gelaten die enkele weken geleden nog uitkwamen op de Commonwealth Games", zei Douglas na afloop. De wedstrijd in de Senegalese havenstad bleek uitermate populair bij het publiek. Maar liefst 60.000 toeschouwers bevolkten de tribunes.

Op 28 mei neemt de Bredanaar deel aan de FBK-Games in Hengelo, zijn eerstvolgende belangrijke wedstrijd, waar hij voor eigen publiek goed voor de dag wil komen.

door: luitennat-kolonel Kees Meijll, coördinator Defensie Topsport Selectie


22 april 2006

Succesvolle trainingsstage op Tenerife...

De twee weken dat we op Tenerife hebben getraind zitten er weer op. De stage is voor mijn trainingsgroep en mijzelf goed verlopen. We hebben kwalitatief goed getraind en zijn bespaard gebleven van blessures. Dit komt mede door het goede weer. Het was er iedere dag wel ongeveer 25 graden op een dag na, heeft het de hele dag geregend. Nu heb ik nog een weekje training en dan heb ik alweer mijn eerste wedstrijd. De Meeting Grand Prix te Dakar op 29 april. Ik zal daar de 100m en de 200m gaan doen, heb er best veel zin. Ook omdat ik al meer dan een jaar geen 200m meer gelopen heb. Zal binnenkort ook foto’s van de stage in Tenerife plaatsen op, dus hou de site in de gaten.

Take care
Caimin


1 april 2006

Trainingsstage Tenerife van 2 april t/m 16 april


Na een goed indoorseizoen breekt er nu weer een periode aan van intensieve trainingen. Wat meer inhoudstrainingen, zwaardere krachttrainingen etc. Om deze trainingsperiode wat aangenamer te maken ga ik van 2 t/m 16 april met mijn Belgische collega’s naar Tenerife. De laatste trainingsstage voordat het outdoorseizoen gaat beginnen. Op 29 april zal ik mijn eerste wedstrijd lopen in Dakar, Senegal. Of het de 100m, 200m of allebei wordt weet ik nog niet. Ik zal binnenkort mijn onofficiële wedstrijdschema plaatsen en jullie op de hoogte houden van wat er allemaal in Tenerife gebeurt.

04 maart 2006

Sprinter Caimin Douglas is gisteren achtste en laatste geworden tijdens de finale van de 60m sprint in Liévin (Frankrijk). Met een tijd van 6.73 sec kwam de milieuspecialist van de Landmacht echter niet in de buurt van de medailles. Het goud ging naar Freddy Mayola (Cuba) met 6.58 sec, zilver was er voor Europees recordhouder Ronald Pognon (Frankrijk) met 6.62 sec en het brons ging naar de Zuid-Afrikaan Morne Nagel die 6.64 sec op de klokken bracht.
"Ook al heb ik de afgelopen weken de limiet voor het WK (6,67 sec) niet kunnen lopen, ik ga straks met veel vertrouwen mijn voorbereiding op het outdoorseizoen in. Op de langere sprintafstanden ligt toch mijn kracht", sprak Douglas na afloop. "Het feit dat de eerste meters nu veel sneller gaan dan voorheen biedt veel perspectief".
door: luitenant-kolonel Kees Meijll, coördinator Defensie Topsport Selectie
www.defensietopsportselectie.nl


19 februari  2006

Zoals ik al vorige week in mijn dagboek schreef zou ik meer indoorwedstrijdjes gaan lopen. Vorige week liep ik in Valencia mijn eerste 60m in 5 jaar en daar kwam een tijd van 6.81 uit. Ik was eerst wel wat teleurgesteld maar ik wist waar ik de foutjes had gemaakt en dat er een snellere tijd uit zou rollen.
Op zaterdag 18 februari op het NK kon ik het weer eens proberen. En dit keer met succes…!? ….nou succes in de series dan. In de series had ik een goede start en een hele goede drive fase, opeens was de finish lijn er en pats 6.69 op het scorebord. Dit is best een goede tijd, het is een persoonlijk record, de derde snelste tijd ooit die door een Nederlander op de 60m is gelopen en het is 0.02 sec. boven de WK limiet. En die wilde ik dan ook graag halen in de finale. Maar tijdens het in-starten, vlak voor de race, schoot er steeds wat kramp in mijn kuiten. Ik dacht een paar keer dat het wel over zou gaan maar het ging niet weg. Dus kon ik mezelf niet meer zo uit de blokken duwen zoals ik wou en ik lag dan ook gelijk, voor mijn gevoel, een meter achter en die meter moest ik daarna goed maken. Dat lukte me net niet, op 00.1 sec. na. Dat was wel balen, geen limiet en geen Nederlands Kampioen.

Maar aan de andere kant ben ik tevreden, want ik heb nu bevestigd dat we goed bezig zijn in België en dat beloofd veel moois voor het outdoorseizoen op de 100m en 200m.
Volgende week mag ik het weer opnemen tegen de internationale toppers in Gent op de KBC indoormeeting.
 
CD


19 februari 2006

Gregory Sedoc is gisteren gekroond tot Nederlands Kampioen op de 60m horden. In Gent voldeed hij met zijn tijd van 7.68 sec ruimschoots aan de eis van vormbehoud voor het WK (7.75 sec), begin maart in Moskou. Sprinter Caimin Douglas behaalde met 6.76 sec zilver op de 60 m sprint en Wilbert Pennings won zilver bij het hoogspringen met een sprong over 2.18 m.
Veel indruk maakte ook Landmachtluitenant Caimin Douglas. In de serie liep hij de snelste tijd en verbeterde zijn PR met 0.12 sec tot 6.69 sec, waarmee hij tweehonderdste van de WK-limiet verwijderd bleef. In de finale verhinderden lichte kuitklachten een verbetering van zijn tijd uit de serie. Hij scoorde 6.75 sec en greep op 0.01 sec (!) net naast het goud dat hij aan Guus Hoogmoed moest laten. De derde plaats was voor Maarten Heisen. "Ik baalde heel erg dat ik de Nederlandse titel net niet kon pakken. Aan de andere kant ben ik wel trots op die 6.69 sec uit de serie. Dat beloofd veel goeds voor het outdoorseizoen", zei Caimin na afloop
Sergeant Gregory Sedoc van de Landmacht liep in de series reeds zijn tijd van 7.68 sec. In de finale liep hij nog eens dezelfde tijd. Het zilver ging naar Virgil Spier en brons was er voor Mike van Kruchten. "De laatste dagen had ik behoorlijk last van een hamstringblessure, maar ik wilde zo graag aan de WK-limiet voldoen, dat ik vanmorgen maar een paar pijnstillers heb genomen. Ik ben ontzettend blij dat ik nu naar het WK mag", sprak Sedoc na afloop enthousiast.
Luchtmachtluitenant Wilbert Pennings was gisteren wat minder gelukkig. Afgelopen dinsdag sprong hij in Brno nog 2.26 m, waarmee hij zich voor het EK Outdoor kwalificeerde. In Gent sprong hij via 2.12 vrij eenvoudig over 2.18, maar daarna lukte het niet om 2.21 m te bedwingen, ook al kwam hij in zijn tweede sprong daar heel dichtbij. Het goud ging naar Jan-Peter Larsen (2.21 m), brons was er voor Martijn Nuijens (2.12). "Heel jammer, ik had hier stiekem gehoopt de WK limiet van 2.28 te halen, maar dat zat er vandaag gewoon niet in. Ik had wat problemen met de ondergrond en was toch nog wel wat vermoeid na Brno", analyseerde de Tilburger achteraf. "Volgende week ga ik naar Turijn om mijn zus in de tweevrouwsbob aan het werk te zien. Even wat anders dan hoogspringen.
door: luitenant-kolonel Kees Meijll, coördinator Defensie Topsport Selectie
www.defensietopsportselectie.nl


12 februari 2006
Sprinter Caimin Douglas heeft gisteren tijdens indoorwedstrijden in Valencia 6.81 sec op de 60 m gelopen. De wedstrijd werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Morne Nagel in 6.66 sec. Het was voor de milieuspecialist van de Landmacht de eerste indoorwedstrijd van het seizoen.

Voor 200m-specialist Douglas is de 60m eigenlijk een te korte afstand. Omdat hij in Zuid-Afrika een uitstekende trainingsstage achter de rug had wilde hij toch weten waar hij stond met het oog op een eventuele kwalificatie voor het WK Indoor in Moskou, medio maart. "Mijn 6.81 was weliswaar een persoonlijk record, maar ik had toch zeker een 6.7 moeten lopen om in de buurt te komen", sprak Douglas na afloop. "Maar ik weet nu tenminste wel wat een 60m-sprint is. Volgende week op het NK in Gent ga ik zeker nog een poging doen".

Zijn eigenlijke doelstelling ligt bij het EK outdoor in augustus. Een startbewijs voor het WK Indoor zou leuk meegenomen zijn. De limiet voor deelname aan het WK in Moskou staat op 6.67 sec. door: luitenant-kolonel Kees Meijll, coördinator Defensie Topsport Selectie

www.defensietopsportselectie.nl


07 februari 2006
Het is weer zo ver. Het indoorseizoen staat weer voor de deur. Na een succesvolle trainingsstage in Stellenbosch, Zuid- Afrika wordt het tijd dat ik toch maar even moet gaan kijken waar ik op dit moment sta. Hiervoor ga ik dit weekend in Valencia een 60 meter lopen.

Het is niet echt de beste afstand die ik in het verleden heb gelopen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik daar nu wel verandering in kan brengen. We hebben veel aan mijn start gewerkt en de ‘drive fase’, het gedeelte t/m 30 meter ongeveer. Hierdoor behoor ik nu een grotere versnelling te kunnen maken in de drive fase. Dan is het een kwestie van die snelheid in de resterende meters vasthouden of zelfs nog wat meer te versnellen.

Doordat ik nu een nieuwe coach en trainingsmethodes heb, waar ik overigens heel erg tevreden mee ben, ben ik heel benieuwd wat ik nu kan lopen op een 60 meter. Na Valencia loop ik de NK in Gent op 18 februari en de Vlaanders Cup op 26 februari tevens in Gent. Dan is er ook nog de WK in Moskou waar ik een limiet van 6.67 voor moet lopen. Mijn p.r. staat nu op 6.89 dus dat is wel wat langzamer, maar je weet maar nooit… Groetjes, Caimin